reando thor 6 1 16SINT NICOLAASGA – De spanning langs de lijn bij Renado  tegen Thor was negentig minuten lang om te snijden. De Sint Nyksters  hadden een overwinning nodig en waren dan nog afhankelijk van wat er op de velden in Steenwijk en Gorredijk gebeurde.

Renado deed wat het moest doen. De ploeg speelde gedisciplineerd met overgave en drong de ploeg uit Lippenhuizen  in de verdediging met goed voetbal.  De snelle aanvallen van Renado bracht Thor al snel in de problemen. Na tien minuten had dat al resultaat Giedo de Weerd passeerde op rechts de verdediging en schoot scherp voor de op de doellijn staande  Tjitte Werkman gaf nog net de bal een zetje en scoorde zo de 1 – 0. In de 26ste minuut een kopie van de eerste goal ook nu weer was het de Weerd die iedereen te snel af was en Rudi Postma in stelling bracht die geen fout maakte  en de bal onhoudbaar in de touwen  schoot.. Tien minuten later had Hans Semplonius  pech  de bal op de paal stuitte.  Aan de ander kant was het doelman Brún Bergsma die met een katachtige redding op de lijn de aansluittreffer voorkwam.

In de tweede helft kwam Hans Semplonius niet weer in het veld. Hij had nog teveel last van de botsing van vorige week en kon niet verder.  Na vijf minuten  werd er op het middenveld balverlies geleden en met een  de uitval was het Jens Talsma die de aanvaller licht aanraakte wat de scheidrechter bestrafte met een penalty. Thor  maakte dankbaar gebruik en kreeg zo aansluiting.

Intussen kwamen de berichten door bij de stand van directe concurrent Read Swart die op  met 3 – 0 voorsprong stond , zo kwam de marge van Renado van  plus drie wel erg in gevaar. Renado wankelde even maar met de beste man van het veld was het Reggy Meurs die achterin overzicht behield. Uit een corner was het invaller Rick van Veen die koppend op een bevrijdende 3 – 1 voorsprong bracht.  Rick van Veen,die prima inviel,  had ook een groot aandeel in nummer vier en vijf van Renado. Beide keren maakte hij gebruik van de snelheid  en bediende Giedo  de Weerd op maat voor nummer vier. De 5 – 1 was één uit het boekje door wederom een  goede combinatie tussen  van Veen en de Weerd, de goed meegelopen Tjitte Werkman scoorde prima  de 5  -1 . Intussen was  het Read Swart dat  6 keer had gescoorde. Arjen Postma bracht aan alle spanning een einde toen hij op aangeven van Rick van Veen inde slotminuten  de zesde Sint Nykster doelpunt scoorde.

Zo kwam er een einde aan een knotsgekke competitie voor Renado die met 34 punten ( !!) nacompetitie weet te ontkomen en ook volgend jaar in de derde klasse gaat spelen. Het zal dat dan zonder drie scheidende spelers moeten doen.  Reggy Meurs, Johan Potma en doelman Brún Bergsma namen na het duel tegen Thor afscheid   (foto's: De zakenman)

reando thor 6 1 8reando thor 6 1 47reando thor 6 1 56reando thor 6 1 62reando thor 6 1 64reando thor 6 1 65.