Terschelling Langweer 1TERSCHELLING – Met de 2 – 6  winst bij de  inhaal wedstrijd tegen AVV op Terschelling is Langweer als eerste geëindigd in de eerste periode en heeft zich daarmee geklasseerd voor de nacompetitie.

Langweer is al een aantal duels goed op schot en ook tegen AVV werd er zes maal gescoord.  Een grote groep supporters zagen  een aanvallend Langweer dat in de 20ste minuut de score opende door Jan Bauke Faber.  Herman Roffel scoorde  vier minuten later  op aangeven van Sander Drost. AVV probeerde onder de druk van  Langweer uit te komen en kreeg een aantal kansen. Zo ging een vrije trap maar enkele centimeters naast, Ook Langweer doelman Paul Galama reageerde attent op een inzet zodat  0- 2 op het scorebord stond bij de rust

Al in de eerste minuut schoot Chanon Wongphim  via de vingertoppen van de AVV doelman maar net over . AVV bleef aandringen en maakte in de 60ste minuut de  aansluittreffer.  Doordat een AVV verdediger de bal met de hand beroerde binnen de zestien was het aanvoerder René Feenstra die van elf meter 1 – 3 scoorde. Vervolgens maakt Langweer aan alle illusies van AVV een einde doordat Edwin Drost binnen twee minuten de stand  op 1 – 5 bracht. AVV profiteerde van onoplettendheid in de Langweer verdediging wat  2  - 5 betekende. Langweer topscoorder Edwin Drost maakte er in de slotminuten nog 2  - 6 van zodat de eerste periode definitief voor Langweer is  en nacompetitie voor het team van Joop Braber het seizoen  gaat verlengen.

Langweer kan met nog twee wedstrijden te gaan waar 12 mei het duel tegen de Sweach op het programma staat  en 19 mei FFS op bezoek komt op het sportpark it Tsjillân .

(foto’s: De zakenman)