Langweer Oldeboorn 10LANGWEER – Met twee excellente overwinningen van het vlaggenschip van vv Langweer tankt de ploeg uit het watersportdorp volop vertrouwen oor de kraker van komende week tegen AVV op Terschelling. Met de winst is Langweer  koploper in de eerste perioden en zeker van nacompetitie.

Na  de 9 – 1 tegen Langezwaag werd zondagmiddag op het zonovergoten Tsjillân Oldeboorn met 8 0  verslagen. Wederom met de broers Edwin en Sander Dorst in de hoofdrol.  Het was Pieter Marten Brinksma die Langweer in de vijfde minuut op voorsprong schoot  Kansen stapelden zich op voor Langweer maar het duurde tot de 23ste minuut toen Herman Roffel  Edwin Drost aanspeelde en beheerst scoorde. Tien minuten later was het Herman Roffel die de 3  -0 scoorde toen de Oldeboorn doelman  hem tegen Roffel aanschoot en de bal in het doel rolde. Oldeboorn kreeg een aantal kansen maar  misten doel.

Al in de eerste minuten van de tweede helft was het Sander drost die broer Edwin aanspeelde en de 4  - 0 op het scorebord liet aanteken.  Oldeboorn  kreeg nog enkele kansen maar liet na om te scoren.

Freddy Feenstra maakte in de 59ste minuut misschien wel het mooiste doelpunt van de middag na een verwoestende uithaal op aangeven van   invaller Douwe van de Schaaf.  Bij de 6 – 0  kreeg Sander Drost net de punt van de schoen tegen de bal  dan de uitlopende Oldeboorn doelman.  Douwe van de Schaaf bekroonde zijn goede invalbeurt door ook nu met een prima pass  Edwin Drost aan te spelen die gemakkelijk de 7  -0 scoorde de eindstand kwam na een goal van Sander Drost die in slotminuut nog het achtste doelpunt maakte.

Komende week dus de kraker tegen AVV met een winst nacompetitie net als vorige seizoen. In de reguliere competitie volgen dan nog duels tegen de Sweach en op 19 mei tegen FFS uit Stobbega

(foto's: De Zakenman)

Langweer Oldeboorn 4Langweer Oldeboorn 7Langweer Oldeboorn 13Langweer Oldeboorn 15Langweer Oldeboorn 16Langweer Oldeboorn 17