V.V.I 10IDSKENHUIZEN – Met nog drie wedstrijden te gaan heeft VVI met de 5 – 1 winst  op Stiens stevig op de vijfde stek genesteld . Mede doordat Joure zaterdagmiddag van Blauw wit 34 verloor is de afstand met de Jousters  zes punten.

Stiens heeft het VVI deze middag niet echt moeilijk gemaakt. Stiens heeft om definitief veilig te zijn nog drie punten nodig.  Het was in de beginfase allemaal rommelig mede door het harde en zanderig veld.  VVI kreeg een aan tal kansen zo miste Jan Faber maar net en Jelle de Lange stuitte op de Stiens keeper. In de 39ste minuut was  het Jelle de Lange de score opende voor de Idskenhuisters. Nog geen vijf minuten later was het Johannes Lindeboom perfect afrondde en de 2 – o aantekende. Een blunder van de Stiens keeper zorgde ervoor da nog voor de thee Jelle de Lange de 3 – 0 scoorde. Terwijl iedereen richting kantine liep scoorde Stiens de 3 – 1 door slecht verdedigen van VVI.

De tweede helft was ook voor VVI  Jan Faber stuitte op de keeper en ook Hans Neuenschwander  kreeg na een mooie aanval de bal niet in het net. Het lukte Johannes Lindeboom wel hij scoorde in de 67ste minuut de 4 – 1.  Het was Wesley Kool die tien minuten voor tijd de eindstand op 5  - 1 scoorde.

Met nog drie duels, waarvan twee uitwedstrijden,  speelt VVI om des keizers baard. Aan de trainer Schuurman om het team scherp te houden voor de grote schare trouwe toeschouwers.  Op 11 mei treffen de Idskenhuisters Hardegarijp. De week erop  op 18 mei. de thuiswedstrijd  tegen Marum. Het laatste competitieduel van voor VVI prima  verlopen seizoen en tevens het laatste officiële duel van trainer Dick Schuurmans is tegen Tonego