renado veno 1 3 51SINT NICOLAASGA – Renado heeft koploper VENO het precies 45 minuten lang moeilijk kunnen maken. De Sint Nykster leiden na een uitstekende eerste helft met 1 –  0 om vervolgens in de tweede helft drie doelpunten te incasseren en hierdoor in de  gevarenzone blijft voor na competitie.

Renado begon fel aan het duel en na 17 seconden incasseerde Johan Popma de eerste gele kaart van de wedstrijd. De toon werd echter gezet. Met prima voetbal waarin je duidelijk het voetbalhart van coach Johan van Slooten herkende werd VENO in de verdediging gedrukt.  Renado was actief en agressief en dat leidde tot kansen.  Renado kwam in de zestiende minuut verdiend op voorsprong door een prachtige uitgespeelde kans waarbij Tjitte Werkman vanaf het middenveld Jimi Carabain op rechts wegstuurde die met een afgemeten voorzet Giedo de Weerd in stelling bracht die koppend  Renado op voorsprong zette. Renado hield het overwicht en kreeg kansen om de voorsprong te verdubbelen. Frits de Jong kon net het laatste zetje niet aan de bal geven toen  hij op het hobbelige veld de bal van zijn voet zag stuiteren. Een prachtige vrije trap van Arjen Postma ging maar centimeters naast. Aan de andere kant kon Reggy Meurs een inzet van VENO  nog net voor de doellijn wegschieten te koste van een corner.

Vanaf de aftrap van de tweede helft ging het compleet anders.  De eerste de beste aanvang toen de bal op de lat werd geschoten en in de rebound was het VENO die  die Brûn Bergsma kansloos liet. De gelijkmaker werkte verlammend voor de Sint Nyksters. Het goede spel van de eerste 45 minuten was verdwenen en de ploeg uit de kop van Overijssel nam het initiatief helemaal over.   In de 50ste minuut werd de defensie van Renado uitgespeeld en werd het 1 – 2.   VENO scoorde diep in de tweede helft nog de 1 – 3 nadat  de verdediging wagenwijd open werd gezet.

Renado’s concurrent Gorredijk verloor  thuis verrassend van Steenwijker Boys zodat de afstand twee punten blijft. Paasmaandag  is de tegenstander DIO Oosterwolde.   (foto's De Zakenman)

renado veno 1 3 31renado veno 1 3 41renado veno 1 3 47renado veno 1 3 49renado veno 1 3 50renado veno 1 3 59