VVI algemeenHALLUM – De uitslag 1–2 van de wedstrijd Wykels Hallum tegen VVI doet vermoeden dat de Idskenhuisters een moeizame overwinning hebben behaald. VVI is in Hallum niet echt in de problemen geweest en had in de eerste helft al ruimer afstand kunnen nemen dan de 0 – 2 die op het scorebord stond.

VVI begon sterk  met goede acties van Jelle de Lange en Jan Faber, echter beide wisten in de beginfase niet te scoren. VVI kwam in de twintigste minuut op voorsprong door een toegekende penalty die door Jitze Lindeboom wer benut. VVI bleef de bovenliggende partij al kreeg de ploeg uit Hallum enkele kansen op de gelijkmaker. Doelman Marnix Zandstra was ook deze middag een prima sluitpost en redde een paar keer uitstekend. Tien minuten voor de rust werd het  0 – 2 doordat Jelle de Lange een prima voorzet van Jan Faber in het net werkte.

In de tweede helft liep het allemaal iets stroever maar de Idskenhuisters kwamen niet echt in gevaar en aan beide kanten deden beide keepers hun werk uitstekend. In de slotminuut scoorde Wykels Hallum de aansluittreffer maar de overwinning kwam niet in gevaar zodat de vierde plaats niet in gevaar kwam.

In de top van de tweede klasse blijft het onverminderd spannend BCV uit Burgum heeft de koppositie overgedragen aan Leeuwarder Zwaluwen. De Burgumers verloren verrassend met 2 – 1 van Sc Joure. Blauw Wit en Marum strijden nog  volop om plaatst  drie en vier. VVI en Sc Joure strijden nog een sportieve strijd om plaats vijf. De Idskenhuisters staan drie punten voor op de Jousters. Voor de naar Joure vertrekkende coach Schuurman en mooie taak om dit tot het einde van de competitie ook zo te houden

(Archieffoto: De Zakenman)