levooc snvv 3 1 13SINT NICOLAASGA – Evenveel punten als de tegenstander maken en toch verliezen. In volleybal is dat mogelijk en het overkwam de dames van SNVV woensdag. Na een vermakelijk pot, waarbij beide ploegen 95 punten scoorden, stond toch echt de thuisploeg met de 3-1 winst in de handen. Thuisploeg? Ja, de uitwedstrijd werd op verzoek van Leevoc in Sint Nicolaasga gespeeld.  Setstanden  25-21, 17-25, 26-24, 27-25.

Ondanks het doordeweekse moment zat de tribune weer lekker vol en dat doet het team goed. Tijdens deze laatste wedstrijd wilde het team niet alleen voor de winst gaan, maar ook een goed pot spelen. Om zo de competitie goed af te sluiten. In de eerste set startte SNVV goed. Een goede serviceserie van Klaske Sikkes leverde een snelle 4 – 0 voorsprong op. Leevoc toonde daarna aan dat alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn en kwam snel terug. Beide teams namen steeds een voorsprong en uiteindelijk ging de setwinst naar Leevoc.

Ongewijzigd startten de Sint Nyksters aan de tweede set en toen liep het goed. Meteen een voorsprong en deze werd niet meer uit handen gegeven. Goede servicedruk en minder onnodige fouten lagen aan de basis van de setwinst. ,,In deze set speelden we zeer goed en konden we Leevoc gemakkelijk achter ons houden", stelde coach Ron Durge tevreden.

Deze set verliep eigenlijk net als de eerste. Veel wisseling in de stand en wederom Leevoc die een beslissende voorsprong leek te nemen. Bij 21-17 voor Leevoc kwam Marise Agricola het veld in voor de spelverdeling en nam Klaske Sikkes de rol van diagonaal op zich. SNVV vocht zich terug naar 21-21 en leek door te stomen naar de setwinst. Toch was het Leevoc dat aan het langste end trok.

Met Marise Agricola wederom op de spelverdeling werd de vierde set gestart. Wederom een spannende set en ook weer Leevoc dat aan het langste eind trok. ,,Natuurlijk wil je winnen en Leevoc wilde dat net wat meer dan wij", blikt Durge terug. ,,Ik ben blij dat we aanmerkelijk beter speelden dan de afgelopen wedstrijden en zo het seizoen, een mooie seizoen, goed kunnen afsluiten. Of we op de ranglijst vier, vijf of zes worden, hangt even af van de andere resultaten volgende week. Maar dat beïnvloedt mijn gevoel niet. We kunnen terugkijken op een mooi, maar hectisch seizoen. We stonden zelfs even laatste in het begin van de competitie en nu gewoon al lang in het linkerrijtje. Het was even zoeken naar de teamsamenstelling na blessures en zwangerschappen, maar uiteindelijk, zeker met de komst van Marit Tromp en Klaske Sikkes kregen we naast de juiste hoeveelheid speelsters ook een kwaliteitsinjectie. De komende weken kunnen we lekker naar volgend seizoen vooruit kijken."