read swart renado 4 2 4DE KNIPE – Het lukt Renado maar niet om negentig minuten lang geconcentreerd  de strijd aan te gaan,  net als vorige week tegen Dwingeloo was een slap optreden  de eerste vijfenveertig minuten tegen  Read Swart de oorzaak van wederom onnodig verlies. De  Sint Nykster verloren het duel met 4 – 2 .

De eerste helft was nog geen tien minuten oud of er stond 1 – 0 op het scorebord. Het fysieke  sterke Read Swart kreeg van Renado alle ruimte en de Sint Nykster probeerde met counters de tegenstander te verrassen. Iets wat compleet verkeerd uitpakte. Read Swart was heer en meester en  kreeg daarvoor ook alle mogelijkheden. Nog voor de rust werd de voorsprong verdubbeld  nadat Read Swart alle ruimte kreeg om de bal onhoudbaar achter doelman Brûn Bergsma te schuiven.

De tweede helft ging het stukken beter  er werd nu door de Sint Nyksters  wel goed gevoetbald. Renado kreeg een veldoverwicht en  drukte Read Swart in de verdediging.   De combinaties werden beter en met een prachtig doelpunt was het Giedo de Weerd dei de aansluittreffen maakte. Renado nam risico’s en Hans Semplonius was steeds meer voorin te vinden. Goed doorzetten van Frits de Jong  kwam Renado in de 66ste minuut op gelijke hoogte.  Binnen twee minuten kwam Read Swart weer op voorsprong toen  uit een corner de bal verrassend in het doel   verdween. Renado het bleef proberen de kansen  die er waren sneuvelden in schoonheid.  In de slotminuten werd het 4 – 2 doordat Read Swart maximaal profiteerde van de geboden ruimte.

Door het verlies van de Sint Nykster en de winst van de naaste concurrent  Gorredijk nadert de ploeg van Johan van Slooten de onderste drie van de ranglijst. Komende zondag komt koploper VENO naar  Sint Nyk.

(foto’s: De Zakenman)

read swart renado 4 2 1read swart renado 4 2 5read swart renado 4 2 6read swart renado 4 2 11read swart renado 4 2 12read swart renado 4 2 13