Logo

snvv beevers 1 3 7SINT NICOLAASGA – In de strijd om de derde plek heeft Kuipers Installatietechniek SNVV een gevoelige 1 – 3   nederlaag geleden. Door dit resultaat komt zelfs de vierde plek nog in gevaar, maar dit heeft de ploeg nog zelf in de hand. Tegen De Bevers kwamen de setstanden 22-25, 21-25 22, 25-22 en 22-25 op het bord.

Met zes punten achterstand en nog twee wedstrijden te gaan had de thuisploeg nog een theoretische kans op plek drie. Maar dan moest er wel gewonnen worden van de Bevers uit Lemelerveld, de huidige nummer drie.

In de eerste set startte de thuisploeg goed. Een snelle 4 – 1 voorsprong werd echter niet uitgebouwd. De tegenstander was natuurlijk gekomen om hun derde plek te verdedigen. Ze vochten zich terug en er ontspon zich een spannende strijd. Beide ploegen namen een voorsprong, maar uiteindelijk wonnen de gasten.

De tweede set gaf een iets ander beeld. De Bevers nam een grote voorsprong en de thuisploeg vocht zich terug en in plaats van door te stomen gaf het initiatief weer terug aan de tegenstanders. Zij maakten hier dankbaar gebruik van.

,,Het was niet onze beste wedstrijd"’, analyseerde coach Ron Durge. ,,Waar De Bevers echt voor elk punt gingen, lieten wij het af en toe afweten. Je zag het goed, zodra er weer gif in ons spel kwam, kwamen we weer terug, maar we vergaten door te drukken. Bovendien, De Bevers staan niet voor niets derde."

De derde en vierde set gaven eigenlijk hetzelfde beeld. De thuisploeg bracht zichzelf door misverstanden en te veel persoonlijke fouten in de problemen. In de derde set kwam de ploeg er nog op tijd overheen. In de vierde set niet.

,,Snel vergeten en ons opladen voor de laatste wedstrijd tegen Leevoc. Winst is voldoende om vierde te blijven en dat is natuurlijk een goede prestatie. Laten we onszelf niet de put in praten. Bij vlagen speelden we ook vandaag gewoon goed, alleen het moet wat constanter.’

Aankomende dinsdag speelt SNVV de laatste wedstrijd en wel thuis in de eigen Doniahal on 20.30 uur tegen Leevoc. De wedstrijd stond eerst in Leeuwarden op het programma, maar op verzoek van Leevoc omgezet naar 9 april en dus in Sint Nicolaasga.

(Foto's: De Zakenman)