190310 Langweer BlauwhuisLANGWEER - VV Langweer heeft zondagmiddag het thuisduel tegen VV Blauwhuis met verloren. Op een koud en regenachtig Sportpark It Tsjillân verloren de roodhemden uit het watersportdorp met 1-3. Door het verlies mist Langweer ook meteen de aansluiting met de top drie in de vijfde klasse B.

In het eerste half uur ging het spel op en neer, met kansen aan beide kanten. Toch leek Blauwhuis met fysiek spel steeds beter vat te krijgen op de aanvalslinie van Langweer. Het lukte de offensieve spelers niet om echt goed in de wedstrijd te komen. In de dertigste minuut leidde een counter de 0-1 in. De stand waarmee beide ploegen de warme kleedkamer op mochten zoeken.

Blauwhuis kwam uitstekend uit de startblokken. Drie minuten na de rust scoorde de aanvaller na een knappe actie de 0-2. Het was aan keeper Paul Galama te danken dat de score niet meteen groter werd. In de zestigste minuut maakte Langweer de aansluitingstreffer. De inzet van Edwin Drost werd nog door de keeper gekeerd, maar vervolgens was Sander Drost er als de kippen bij. De roodhemden kwamen beter in het spel en kregen ook kansen op de gelijkmaker. De spits van Blauwhuis maakte opnieuw na een snelle uitval in de 84ste minuut de beslissende 1-3.