190309 VVI VeenwoudenIDSKENHUIZEN - VVI heeft zaterdagmiddag op eigen veld met 4-0 gewonnen van SC Veenwouden. In de tweede helft maakte Jan Faber een glaszuivere hattrick, waarmee hij alle illusies bij de tegenstander wegnam.

Trainer Dick Schuurman moest flink puzzelen omdat er maar liefst zes geblesseerden aan de zijde van de Idskenhuizers waren. Tegenstander SC Veenwouden kwam met de bus, voor drie punten en de gezelligheid. De wind, die dwars over het veld stond, was een factor van betekenis. VVI speelde in de eerste helft voor de wind. Het was de tegenstander, die na 22 minuten een grote kopkans kregen. Vijf minuten later kon Ronald de Jong de oranjehemden op voorsprong zetten. Zijn penalty ging echter een meter over. De eerste goal van de wedstrijd viel na een knappe actie van Johannes Lindeboom. Hij gaf de bal aan Jelle de Lange, die de score opende. Pal voor rust kreeg VVI nog één grote kans. De corner van Wesley Kool belandde op de paal. De rebound was niet aan Jelle de Lange gegund.

VVI kwam in de tweede helft goed uit de startblokken. Johannes Lindeboom schoot in de 49ste minuut op de paal. Dit vormde het startschot voor de show van Jan Faber. Jelle de Lange leidde in de 55ste minuut het eerste doelpunt met een goede actie in. Acht minuten later had Faber al zijn tweede goal in de netten hangen. Vervolgens kabbelde de wedstrijd verder. SC Veenwouden wist voor de wind weinig voor elkaar te krijgen. Toch moest Jitze Lindeboom in de 77ste minuut een bal van de lijn halen, bij één van de schaarse mogelijkheden van de tegenstander. Zeven minuten later maakte Jan Faber zijn derde doelpunt. Benoemenswaardig is nog het debuut van Jisse de Boer, de tweede elftalspeler die vanwege de vele blessures door trainer Schuurman bij de eerste selectie was gehaald.

Volgend week mag VVI in een uitwedstrijd aantreden tegen Leeuwarder Zwaluwen, de huidige nummer twee van de competitie. VVI staat momenteel vijfde, met ruime marge van tien punten op de nummer zes, terwijl de afstand naar de nummer drie en vier te overbruggen valt.

(Foto's: De Zakenman

190309 VVI Veenwouden0190309 VVI Veenwouden0190309 VVI Veenwouden0190309 VVI Veenwouden0