190308 SNVV ZwolleSINT NICOLAASGA – De dames van SNVV hebben afgelopen donderdag met 4-0 van Bas Autowas uit Zwolle gewonnen. Na bijna vier weken zonder wedstrijden, is dit de eerste van twee wedstrijden in drie dagen tijd. Zaterdag treden de dames aan tegen CoVoS uit Easterein.

Met de volle winst in eigen huis neemt SNVV afstand van de degradatieplekken en is de afstand met de koploper nog maar tien punten. Het begin van de wedstrijd was rommelig. De ploeg uit Zwolle nam brutaal de voorsprong. Halverwege de set nam SNVV het initiatief en pakte een voorsprong die resulteerde in setwinst (25-18).

De tweede set kende eenzelfde beeld. Ook nu werd een achterstand goed gemaakt. Op de juiste momenten pakten de Sint Nykster dames de draad op om uiteindelijk naar een 25-23 setwinst uit te lopen. Ook de derde en vierde set kende rommelige fases. Toch werd het publiek bij vlagen hogeschool-volleybal getoond. De klasse gaf uiteindelijk de doorslag. Met 25-18 en 25-22 werden ook deze sets en daarmee de volle winst binnengehaald.
190308 SNVV Zwolle0

Coach Ron Durge gaf na afloop aan dat verslapping op dit niveau wordt afgestraft. Donderdag ging dit gelukkig goed. ,,Ik hoop dat we wakker geschud zijn. We krijgen de komende weken nog wedstrijden tegen ploegen die onder ons staan en die mogen we niet onderschatten. Vandaag bleek wel, dat een moment van verslapping een achterstand kan betekenen. Als een tegenstander dan zou doordrukken, lever je onnodig sets in.” Toch wilde de coach ook met name de goede punten belichten. ,,Ik blij ben met de volle winst. Deze uitslagen komen in onze klasse weinig voor, dus dit zijn bonuspunten. We staan nu mooi in de middenmoot. We richten ons vooral op handhaving in combinatie met lekkere wedstrijden spelen, dan zien we waar we eindigen.”

De wedstrijd van zaterdag is om 19:00 uur in Easterein.