mildam renado 6 3 5MILDAM -  Renado heeft in een  bijzonder slechte partij met 6 – 3 verloren van Mildam.  Binnen 23 minuten stonden de Sint Nykster met  4 – 0  tegen een bijna hopeloze achterstand aan.

Het leek allemaal in het begin nog mee te vallen al na vier minuten had Renado alle kans om op voorsprong te komen maar de opgekomen Jens Talsma miste een simpele intikker.  Mildam ging beter met de kansen om.  Na 6 minuten  werd Renado doelman Auke Piet van der Hoek door een afstandsschot  verrast wat de 1 – 0 betekende.  Renado werd vervolgens overlopen en binnen 20 minuten werd de achterstand vergroot tot  4- 0 .

In de tweede helft nam Mildam gas terug en scoorde Tijtte Werkman voor Renado.  Binnen de minuut was het Mildam dat de Renado defensie  wederom simpel uitspeelde en het verschil weer op vier doelpunten zette.  Rudi Postma verraste een minuut later de Mildam goalie   en noteerde Renado’s tweede.  Postma benutte in de 63st minuut een penalty die Renado kreeg na hands binnen de zestien. Met de 5 – 3 achterstand kreeg Renado kansen voor de aansluiting maar de bal werd van de doellijn gehaald en een inzet van invaller Guus Bax en Albert Anne Brouwer  misten doel. Mildam maakte in de slot minuten aan alle illusies een einde en scoorde 6 – 3.

Met het verlies maakt Renado zich onnodig  moeilijk. De komende weken  heeft Renado 3 thuiswedstrijden. Komende zondag komt Oldeholtpade naar Sint Nyk en is een week later Read Swart de tegenstander. 10 maart is dan USV de tegenstander. Alle drie tegenstanders staan  op maximaal vijf punten van  Renado.