090219 vvi fean 2 2 9IDSKENHUIZEN –  VVI heeft geheel onnodig zaterdagmiddag punten gemorst tegen ’t Fean 58. De Idskenhuisters lieten na een 2 – 0 voorsprong de ploeg uit Surhuisterveen in de slotfase op gelijke hoogte komen om zo de punten te verdelen.

VVI begon voortvarend en was de eerste 45 minuten de betere ploeg. De Idskenhuisters kregen volop kansen om afstand te nemen. Jan Faber was ongelukkig in zijn afwerking en een schot van Ronald de Jong belande op de lat. Het was Jelle de Lange die in de slotminuten VVI  op een meer dan verdiende voorsprong schoot.

Bij de start van de tweede helft een ander ‘t Fean 58 die VVI terug drong en waar de ploeg uit Idskenhuizen maar geen antwoord op wist te vinden. Uit een snelle uitval was het Jelle de Lange die goed na  doorzetten  de 2 – 0- op het scorebord liet aantekenen.  ’t Fean beef aandringen en VVI verzuimde om naar voren te komen en zo defensief uit de problemen te komen . Na een geweldige redding van VVI doelman Marnix Zandstra werd de bal terug in de zestien gespeeld en onverwacht in het net verdween.  Na de aansluittreffer begon VVI meer naar voren te voetballen maar kansen stranden. In de slotminuten kwamen de gasten op gelijke hoogte door een prachtig schot van grote afstand die door de harde wind nog eens extra snelheid kreeg

In een slotfase  werd  een speler van ’t Fean  met rood bestraft na een onbesuisde actie op de benen van Stefan Zijlstra. Uit de vrije trap was het Sido Oosterhof die scoorde maar de scheidsrechter annuleerde de treffer na protesten wegen hands. In de allerlaatste minuut sloeg nog bijna de vlam nadat een duidelijke handsbal van een Surhuisterveen speler binnen de zestien werd weggewuifd.

VVI verspeelde zo belangrijke punten voor de aansluiting met de top drie. Komende week speelt VVI uit tegen het sterk verdedigend spelend Nijland.

(foto's: De Zakenman)