08030854 Doel met netNIJ BEETS - VV Langweer ging als 'virtueel koploper' de wedstrijd tegen Blue Boys in, maar liep uiteindelijk tegen een zeperd op. In Nij Beets werd het 3-1.

In tiende minuut kwam Langweer op achterstand. De goal ontstond na een vrije trap. De keeper van de roodhemden liet de bal los, waarna de spits van Blue Boys zijn handtekening onder het het eerste doelpunt van de wedstrijd zette. Het vervolg was kabbelend. Beide ploegen wisten niet te imponeren. Vijf minuten voor het rustsignaal leidde een fout in de verdediging de 2-0 in. Toch wisten de roodhemden uit het watersportdorp nog net voor de rust de aansluitingstreffer te maken. Die ontstond uit een corner.

De tweede helft was opnieuw niet erg hoogstaand. Beide ploegen wisten wel kansjes te creëren, maar echt gevaarlijk werd het slechts één keer. Een hard schot van afstand zorgde er voor dat Blue Boys haar derde doelpunt van de middag op het scorebord mocht zetten. Door het verlies neemt Langweer afscheid van het virtuele koploperschap en ziet het de tegenstander van vandaag op de ranglijst zelfs voorbij steken. De ploeg van Joop Braber staat vierde.

Volgende week wacht op eigen veld de derby tegen SC Joure, de huidige nummer twee die tevens de topscoorder in huis hebben.

(Archieffoto: Noordoost.nl)