aurelliaSint Nicolaasga – Weer een  nieuw hoofdstuk in deze knotsgekke competitie, waarin iedereen van elkaar kan winnen! De dames van Kuipers Installatietechniek SNVV D1 versloegen 2 verliespartijen Vovem uit Emmeloord, de koploper. En het was ook nog eens volledig verdiend.  S.N.V.V. D1 – Vovem D1  3 – 1  (18-25, 25-17, 25-22, 25-18

De thuisploeg wilde bij het afscheid van Aurelia de Jong een mooi resultaat neerzetten. Aurelia vertrekt voor 4 maanden naar Curaçao voor haar onderwijsstage.

Het begin was voor Vovem. Na 2-2 liepen de gasten uit naar 2-10. Waar voorheen nog wel eens onrust dreigde te ontstaan bleef het team uit Sint Nicolaasga rustig. Hoewel Vovem een zeer goede ploeg is, realiseerde de dames zich dat deze achterstand ook door eigen fouten was ontstaan. En als je gewoon gaat volleyballen dan blijven die niet. En dat bewees het team. Deze set ging weliswaar verloren, maar aan het einde was de voorsprong toch geslonken. In de laatste fase van de set bewees de ploeg gewoon gelijkwaardig te zijn.

Dat bewees de ploeg in de tweede set. Dit was het startsein voor misschien wel de beste periode van het seizoen. Vol passie werd er gespeeld, onmogelijke ballen van de grond gehaald en daardoor kon Klaske Sikkes al haar aanvalster bedienen. Deze tweede set ging eigenlijk zonder problemen naar S.N.V.V.

‘Tsja, dat is gewoon genieten langs de kant’, aldus een zeer tevreden coach. ‘We bewijzen dan gewoon mee te kunnen in deze derde divisie, maar let wel  we staan bijna even veel punten van de nieuwe koploper als de nummer laatst af (12).  Dus we kunnen niet op onze lauweren rusten. Zeker in dit soort wedstrijden, een moment van verslapping kan de wedstrijd doen kantelen. ‘

En dat deed zijn ploeg in deze wedstrijd zeker niet. In de derde set denderde de S.N.V.V. trein door. De eindstand, 25-22, deed een spannende set vermoeden, maar ook in deze set had de thuisploeg een grote voorsprong opgebouwd. Vovem kwam hierdoor iets terug. Vooral de afscheidnemende Aurelia de Jong scoorde haar punten, maar was vooral ook verdedigend belangrijk.

Het gevaar dat een ploeg zich door een eindsprint weer in de wedstrijd kon vechten loerde. Vovem ging ook door in de vierde set, maar nadat S.N.V.V. een achterstand van 2 punten had omgebogen tot een voorspong liep de ploeg uit naar setwinst en de overwinning.

‘Even los van het resultaat was dit een geweldige wedstrijd. Dit was in het veld, maar zeker ook aan de kant genieten. Maar ook belangrijke punten. We gaan Aurelia natuurlijk verschrikkelijk missen, niet alleen als speelster, maar ook als persoon en motor in het team. Natuurlijk hebben we genoeg kwaliteit om haar vertrek op te vangen, maar onze selectie wordt wel kleiner. Maar goed eerst even genieten, we staan gewoon 5e! Genieten is overigens niet alleen het spel, maar ook de entourage. Het is geweldig voor ons om te zien hoe de mensen de gang naar de sporthal hebben gevonden. Het is gewoon heerlijk spelen voor goedgevulde tribunes!’

Volgende week zaterdag speelt S.N.V.V. om 17.00 uur in Bolsward tegen de nieuwe koploper.