langweer de sweach 13LANGWEER -  Met een 4 – 0 overwinning op De Sweach heeft Langweer zich gerevancheerd van de nederlaag tegen Blue Boys, een week eerder. Zonder een aantal vaste waarden, maar met Piet van de Weij en Chanon Wongphim in het team werd het  een aantrekkelijk duel waarvoor de Langweer supporters er 90 minuten in de kou voor overhadden.

Langweer kreeg al na ruim vijf minuten een prima kans op een vroeg voorsprong maar Sander Drost miste. Langweer bleef aandringen, maar kwam op voorsprong door een terechte penalty die werd gegeven nadat Jan Bauke Faber binnen de zestien onderuit werd gehaald. René Feenstra verzilverde de strafschop koeltjes en zette Langweer op voorsprong. Na een half uur maakte Folkwin Elsinga het tweede doelpunt door uit een corner de bal in het net te werken. Herman Roffel scoorde Langweers derde doelpunt door de bal na ruim dertig minuten bij de tweede paal de doelman te verschakelen.

Na een snelle uitval meteen bij het begin van de tweede helft kwam Langweer op de 4-0. Uitblinker Chanon Wongphim bediende Herman Roffel en die maakte vervolgens geen fout. De roodhemden kregen in de tweede helft nog een aantal kansen om de uitslag nog te vergroten  maar het  bleef bij kansen, al was Piet van de Weij er nog in de slotminuten ontzettend dichtbij, maar zijn inzet spatte tegen de lat uiteen.

Met de overwinning houdt Langweer aansluiting met de kop en kan het elftal van Joop Braber volgende week goede zaken doen, het zal dan moeten winnen in en tegen Oldeboorn

( Foto's: De zakenman)

langweer de sweach 1langweer de sweach 2langweer de sweach 3langweer de sweach 5