Havelte renado 0 4 19HAVELTE -  Met een prima 4-0 overwinning op hekkensluiter Havelte heeft Renado een aantal stapjes op de ranglijst gezet. Renado speelde overtuigend en verdeelde een gelijk aantal doelpunten over de twee speelhelften.

Renado was  op het hobbelig speelveld de betere en maakte een goede indruk. De ploeg van trainer Johan van Slooten startte prima en zette vroegtijdig druk op de Havelte defensie. Verdedigend, met het centraal duo Jurjen kramer en Hans Semplonius, zat het bij de Sint Nyksters goed in elkaar. Door van de rappe voorwaartsen gebruik te maken, kwamen er kansen. Een van de snelle aanvallen zorgde in de achttiende minuut voor de 0 -1, al kreeg Renado daarbij hulp van de blunderende Havelte keeper. Met een scherpe voorzet van Helder Oliveira Correia kwam de bal prima voor Rudi  Postma. Hij kreeg alle ruimte om de bal in het doel te koppen. In de slotminuut van de eerste helft werd Giedo de Weerd de diepte ingestuurd en op snelheid passeerde hij de Havelte defensie en scoorde beheerst het tweede doelpunt van Renado.

Een onmachtig Havelte maakt het in de tweede helft Renado niet al te moeilijk. Voetballend bleven de mannen in het lichtblauwe uittenue de bovenliggende partij. Arjen Postma, die een patent lijkt te hebben op doelpunten van grote afstand, verraste van 30 meter de Havelte doelman en scoorde de 0-3. In de slotminuut van de wedstrijd was het Giedo de Weerd die na een prachtige aanval de eindstand op 0 -4 op het scorebord liet zetten.

Met  nog drie wedstrijden voor de winterstop is het zorg voor Renado om het goede spel vast te houden. Zondag 2 december komt DIO Oosterwolde op bezoek waarna nog duels volgen in Vollenhove tegen koploper Veno en Read Swart.

Havelte renado 0 4 1Havelte renado 0 4 11Havelte renado 0 4 13Havelte renado 0 4 23Havelte renado 0 4 27