usv renado 1 3 29NIEUWLEUSEN -  Renado heeft zondagmiddag op het prachtig sportpark  van USV uit Nieuwleusen de eerste overwinning behaald. Het werd een wedstrijd met twee totaal verschillende 45 minuten. De Sint Nyksters  wonnen terecht met 1- 3.

Trainer  Johan van Slooten had het elftal op diverse plaatsen gewijzigd. Zo kreeg Hans Semplonius weer positie. in de achterste linie, Reggy Meurs stond in de voorste lijn en de Johan Potma maakte zijn opwachting op het middenveld terwijl Henny Steneker in de basis startte . In de eerste 45 minuten gebeurde het nodige waarbij de meegereisde supporters op hun puntje van de stoel gingen zitten. Prachtige aanvallen waarbij drie keer de lat USV redding bracht.  Het was USV dat de eerste kans kreeg al na vijf minuten bracht de paal redding voor Renado en na 16 minuten  op voorsprong kwam toen de bal uit een vrijetrap  langs de muur in de uiterste hoek werd geschoten.

Renado werd voetballend steeds beter er zat voldoende overtuiging in de ploeg om er deze middag wat van te maken. In de 20 ste minuut bediende Arjen Postma met een prachtige pass Giedo de Weerd de bal prima aannam en met een lob de keeper passeerde. . Het was Arjen Postma die  van ruim 40 meter de USV keeper te ver voor zijn doel zag staan. Met een strak schot verraste hij de keeper door de bal in de bovenhoek te schieten. Renado kwam zo verdiend op een 1-2  voorsprong . Ook Reggy Meurs haalde van ver uit maar zijn inzet werd uit de bovenhoek geslagen.  Renado bleef strijdvaardig en de opgekomen Frits de Jong zag zijn kopbal op slag van rust door de lat gekeerd.

In de tweede helft werd het allemaal wat onrustiger.  In de 50st minuut moest een USV speler na 2x geel het veld verlaten.. Renado wist zich geen raad met de numerieke meerderheid en een aantal keren werd het bijna gelijk.  De  beste en mooiste kansen bleven echter voor de Sint Nyksters. Wederom een enorme uithaal van Arjen Postma  op de lat.  In de 70ste minuut werd  de ingebrachte Helder Oliveira Correia de diepte in gestuurd die vervolgens  onderuit werd gelopen door de USV keeper die dit   met rood zag bestraft. In de 80ste was het Tjitte Werkman die Helder Oliveira Correia de diepte in stuurde en vervolgens  Giedo de Weerd op maat bediende die door de benen van de keeper de 1-3 aantekende.

Met de overwinning Heeft Renado de laaste plaast overgedragen aan Havelte en mag het volgende week thuis opnemen tegen Gorredijk.

usv renado 1 3 15usv renado 1 3 16usv renado 1 3 37usv renado 1 3 48usv renado 1 3 55usv renado 1 3 59