Langweer Oldeboorn 3 2 88

LANGWEER -  Met een doelpunt van Rik de Jong  in de allerlaatste seconde heeft Langweer de promotie-degradatie-wedstrijd tegen Oldeboorn met 3 – 2 gewonnen. Langweer moet nu 17 juni naar Munnekeburen voor de allerlaatste kans om naar de vierde klasse te promoveren. Oldeboorn is met het verlies in de voor hun dramatische week definitief gedegradeerd naar de vijfde klasse.

Langweer had inhet begin van de eerste helft een licht overwicht en creërde al snel een aantal kansen. Sander Drost was met zijn snelheid een constante plaag voor de defensie van Oldeboorn. Aan de andere kant stond Jesse Bilstra een prima partij te keepen en hield de tegenstander zeker tweemaal van een voorsprong af. De eerste helft bleef de score dan ook gelijk.

De tweede helft was de wedstrijdRonald Burgerwerd neergehaald. Na overleg met de grensrechter gafde goed leidende scheidsrechter Brussaard net buiten de zestien meter een vrije trap. In de zestigste minuut was Remco Sappe die aan de rechterkant goed doorzette en Sander Drost aanspeelde. De aanvaller schoot de verdiende 1 – 0 binnen. Dezelfde speler scoorde ook de 2–0 toen hij vrij voor de keeper het net vond. Oldeboorn kwam binnen een zestal minuten op gelijke hoogte. Het werd 2 – 1 toen de bal na een corner niet goed werd weggewerkt. Een ongelukkig moment van Jesse Bilstra zorgde voor de gelijkmaker. Beide teams bleven het proberen en Langweer had alle geluk toen in de 85ste minuut, buiten bereik van Bilstra, een gevaarlijk schot op de lat belandde. De slijtageslag zorgde voor een aantal krampgevallen. In de allerlaatste minuut kwam Rik de Jong voor Langweer in het veld voor Folkwin Elsinga. Met een geweldig inworp van Edwin Drost in de allerlaatste seconden was het de invaller die tot ieders verbazing de bal in het doel werkte en zich zo tot matchwinner te kronen.

Het seizoen van Langweer wordt met nog zeker één week te verlengd. En wie weet ligt er nog een mooie beloning met een historische promotie in het verschiet.

(foto's: De Zakenman)

hieronder een aantal foto's van de wedstrijd op het Tsjillân.