00030251 fluit scheidstrechter

TIJNJE – Met een prachtige 3-6 overwinning op Tijnje blijft de Langweerder voetbalvereniging volop in de race voor nacompetitie. Zorg is dan om de drie punten voorsprong op SC Joure vast te houden zodat de ploegop plaats vier eindigt.

Langweer ging voortvarend van start en in de vierde minuut was het Sander Drost die in de handen van de Tijnje keeper schoot. De thuisploeg kwam in de 8ste minuut op een 1 -0 voorsprong toen een voorzet in de Langweer defensie niet goed werd beoordeeld. Het elftal uit het watersportdorp kwam al snel op gelijke hoogte toen Roland Burgers de bal in het net schoot. Nog geen vier minuten later kwam Langweer zelfs op een 1–2 voorsprong door Sander Drost. Langweer was deze middag duidelijk de betere ploeg en met een strak schot van Ferdy Feenstra kwam de verdiende 1–3 op het scorebord. Toch scoorde Tijnje nog voor de rust de aansluittreffer. Na een aantal corners op rij in de slotminuut van de eerste helft was het wederom Sander Drost die  de 2–4 scoorde.

Net als vorige wedstrijden was er van verslapping bij Langweer geen sprake en de ploeg kreeg door dat er deze middag een ruime overwinning in zat. Edwin Drost maakte er in de 65ste minuut 2–5 van. Het werd nog 2-6 door Pieter Marten Brinksma die geheel vrijstaand dankbaar profiteerde van de kans, die hem werd gegund. Er kwam nog een aantal kansen voor Langweer, maar bij zes bleef de doelpuntenmachine te haperen. Tijnje scoorde daarentegen in de allerlaatste minuut nog wel de 3-6.

Met nog drie  competitie wedstrijden te gaan nog volop kans voor de ploeg van trainer Joop Braber om het seizoen nog iets te verlengen door middel van nacompetitie. Men zal dan zelf de drie op papier gemakkelijke wedstijden tegen De Sweach, FFS en Flamingo winnend moeten afsluiten om SC Joure voor te blijven. De Jousters hebben in 21 wedstrijden drie punten minder weten te vergaren en zitten op het vinkentouw.

(Archieffoto: Noordoost.nl)