reando steenwijk 1 1 36SINT NICOLAASGA – Renado is er niet in geslaagd om de drie punten te pakken, die hard nodig zijn om definitief een veilige afstand te creëren om de nacompetitie te ontlopen. Tegen Steenwijker Boys werd op het 1–1. De Sint Nyksters misten in het duel Arjen Postma wat de nodige creativiteit scheelde.

Renado was al vroeg in de wedstrijd gewaarschuwd toen doelman Brún Bergsma na drie minuten handelend moest optreden. De wedstrijd begon overigs verder hoopvol. Een goed combinerend Renado had het betere van het spel en creëerde een aantal prima kansen. Ook de tegenstander uit Steenwijk kreeg zijn kansen. Zo Renado had geluk dat er in de 18e minuut op de lat werd geschoten. De Sint Nyksters opende de score. Een snelle combinatie op links van Ronald Boersma die Theunis Sloothaak, leidde het doelpunt in. Sloothaak speelde de bal naar Albert Anne Brouwer die verwoestend uithaalde en Renado op voorsprong zette. Na het openingsdoelpunt werd het spel steeds slordiger en met name in de achterhoede was de organisatie zoek.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op, al bleven beide ploegen de aanval zoeken. Ook in de tweede 45 minuten zag het publiek aan aantal kansen voor beide ploegen, waar Renado vaak de moeilijke oplossingen zocht, wat het spel niet ten goede kwam. Wat iedereen langs de lijn vreesde gebeurde in de laatste minuut toen Steenwijkers via een Renado-speler de gelijkmaker scoorde.

De Sint Nyksters verspeelden door de late gelijkmaker kostbare punten. Concurrent Udiros komt zondag op bezoek en met een gelijk aantal gespeelde wedstijden staan de Sint Nyksters zes punten los. Met beide nog drie wedstrijden te gaan heeft Renado alles in eigen hand, maar er zal zondag wel gewonnen moeten worden van de ploeg uit Nieuwehorne.