VVI

DAMWOUDE – In een bijzonder aantrekkelijke en doelpuntrijk duel heeft VVI dinsdagavond de wedstrijd tegen koploper Broekster Boys met  5–3 verloren.

De Idskenhuisters werden op het kunststofveld in de eerste helft al snel op een 3–0  achterstand gezet . Broekster Boys was de betere ploeg, maar het hardwerkende VVI begon langzaam uit haar schulp te kruipen, wat in de slotminuut van de eerste helft op een verdiend doelpunt van Tobias Draaisma leidde.

VVI begon  er in te geloven en de Idskenhuisters voetbalden zelf beter dan de kampioenskandidaat uit Damwoude. Toch was het de thuisploeg die het eerst scoorde en Broekser Boys op een schijnbaar vellige 4–1 voorsprong bracht. VVI liet het er niet bij zitten en in de 68ste minuut werd Johannes Lindeboom verlost van de hatelijke nul en scoorde de 4 – 2.  VVI bleef aanvallen en kreeg de aansluiting door een prima doelpunt van Daniel Kleiterp. In plaats van de gelijkmaker was het topscorer Rienk de Haas van Broekster Boys die in de allerlaatste minuut toch de 5–3 op het scorebord bracht.

Komende zaterdag spelen de Idskenhuisters uit de derby tegen CVVO. Een week later nog een uitwedstrijd tegen Marum. De laatste competitiewedstrijd van de Idskenhuisters kan wel eens een bijzondere worden. Naast het afscheid van het trainersduo Andre Semplonius-Johannes Kuperus kan het wel een kampioenswedstrijd worden waar dezelfde tegenstander als dinsdagavond Broekster Boys als koploper op bezoek komt .

(Archieffoto: De Zakenman)