Logo

renado havelte 2 1 28SINT NICOLAASGA – Met de 2 -1  overwinning heeft Renado  zondagmiddag in het thuisduel tegen Havelte goede zaken gedaan.  Twee doelpunten uit dode spelmomenten maakte het verschil in het voordeel van de Sint Nykster.

Renado speelde een knappe wedstrijd en had al snel een licht overwicht.  De Sint Nykster  hadden het wederom moeilijk met het creëren van kansen. Halverwege de eerste helft waren er kansen voor Theunis Sloothaak en Frits de Jong maar beide wisten deze  niet te verzilveren. De Renado defensie stond goed en gaf Havelte geen kans  het doelman Brún Bergsma echt moeilijk te maken.

In de tweede helft was het niet veel anders het spel speelde zich vooral af op de helft van Havelte. Na 10 minuten een overtreding op 20 meter. De toegekende vrijetrap werd genomen door Arjen Postma die snel Albert Anne Brouwer aanspeelde die vervolgens de bal precies op tijd de bal aan Postma terugspeelde en met een strak schot de Havelte doelman passeerde.  Een ongelukkige terugspeelbal door Jans Talsma belande in het Renado doel zodat Havelte verrassend op gelijke hoogt kwam. In de 66ste minuut  werd de in het veld gekomen Rudi Postma randje zestien onderuit gehaald. De vrije trap werd door Rudi Postma zelf genomen en verraste wederom de Havelte doelman. Renado kwam hierna niet echt in de problemen en speelde wedstrijd beheerst uit.

Met de overwinning nestelt Renado zich op plaats negen van de ranglijst. Renado treft volgende week de grote concurrent Mildam in de uitwedstrijd. Met een overwinning  spelen de Sint Nyksters zich los van de onderste plaatsen. Met nog acht wedstrijden te gaan blijft het spannend voor de ploegen vanaf plaats negen.      (foto's: De Zakenman)

renado havelte 2 1 8renado havelte 2 1 12renado havelte 2 1 48renado havelte 2 1 52renado havelte 2 1 70