vvi hardegarijp 1 3 25IDSKENHUIZEN – Een zwak VVI heeft onnodig maar geheel terecht punten laten liggen tegen Hardegarijp.  Op het programma van de Idskenhuisters een aantal cruciale duels tegen Wykels Hallum en Veenwouden. Puntverlies kan VVI zich niet veroorloven omdat nacompetitie dan wel heel dicht bij komt.

VVI begon uiterst zwak aan het duel. Ook Hardegarijp was uiterst pover maar had het betere van het spel. VVI kwam door een dubieuze penalty in de 19e minuut op achterstand nadat de scheidsrechter hands had geconstateerd toen Stefan Zijlstra zijn gezicht beschermde met de hand en de Bal tegen zijn hand werd geschoten. VVI was gewaarschuwd maar het spel werd steeds slordiger. In de 34ste minuut werd de achterstand zelfs verdubbeld. In de slotminuten van de eerste helft kreeg VVI toch een paar kansjes.  Het lukte VVI maar niet te scoren.

In de tweede helft een aanvallender VVI dat druk probeerde te zetten . De druk leidde al binnen vijf minuten toe de aansluittreffen toe een voorzet van Wesley Kool in een wirwar van spelers in het doel belande. Een paar minuten later was het Daniel Klepterp die geheel vrijstaand voor doel de bal voorlangs te schuiven. Trainer Andre Semplonius meldde zich nadrukkelijk verbaal langs de lijn maar het zat er deze middag niet in voor de Idskenhuisters. VVI kreeg nog enkele kansen maar in de 74ste minuut was het de VVI defensie die op de achterlijn balverlies leed wat 1 – 3 betekende.

Geluk voor VVI dat ook Veenwouden en de Griffioen punten verloren zodat VVI op plaats elf blijft steken. Volgende week spelen de Idskenhuisters uit tegen Wykels Hallum en drie dagen later thuis tegen dezelfde ploeg. Op Bevrijdingsdag speelt VVI thuis tegen Veenwouden wat wel eens het duel kan worden welke ploeg zich voor de nacompetitie moet melden.  (foto's: De Zakeman)

vvi hardegarijp 1 3 1vvi hardegarijp 1 3 4vvi hardegarijp 1 3 6vvi hardegarijp 1 3 11vvi hardegarijp 1 3 18