wijster renado 1 2 33WIJSTER – Renado heeft zondagmiddag een bijzonder nuttige maar ook verdiende 1 – 2 overwinning op Wijster weten te behalen. Vooral in de tweede helft was er strijd en konden de meegereisde supporters zien dat Renado naar Drenthe was gekomen voor de volle winst.

Renado begon aanvallend. In de negende minuut was het de lat die Renado in de weg stond na een prachtig afstandsschot van Arjen Postma. Het spel was van beide ploegen in de eerste helft niet al te best wer ging teveel mis om er een mooie pot voetbal van te maken. Geheel onverwacht kwam Wijster in de 27ste minuut op voorsprong toen een compleet verkeerd geraakt bal in het Renado doel verdween. Terwijl iedereen had verwacht dat de bal op de beruchte spoorbaan van Wijster zou belanden.

Renado begon ook aanvallend in de tweede helft met in de ploeg gekomen Rick van Veen en Anne Albert Brouwer kwam er steeds meer druk op het doel van Wijster. Opvallende man in het Renado team was deze middag de jeugdige Frits de Jong. Hij was het die voorop in de strijd ging en  na een prima aanval  over diverse schijven  vanuit de achterste linie beloonde hij zichzelf en  het team. N a een scherpe voorzet van Helder Correia Oliveira wist de Jong de bal in het doel te werken. De gelijkmaker was dik verdiend . In de 70ste minuut kwam Renado op voorsprong nadat Oliveria de diepte in werd gestuurd en op snelheid de verdediging en de Wijster doelman passeerde. Na de voorsprong werd het spel er niet beter op de gaten in de linies werden groter en Wijster voerde de druk op.  Renado hield echter stand en paktte zo deze middag verdiend de volle winst.

Komende zondag komt Havelte op bezoek waarna donderdagavond 26 april de Sint Nykster afreizen naar Lemmer. Het blijft spannend in de onderste regionen van de derde klasse.  Samen met Havelte – Udiros en Mildam gaat het  de komende duels  erom welke ploeg zich nog aansluit voor nacompetitie.

(foto's: De Zakenman)

wijster renado 1 2 10wijster renado 1 2 31wijster renado 1 2 42wijster renado 1 2 43