110318 rnado dwingeloo 0 2 3Sint Nicolaasga -Renado deed een poging om zich wat van de onderste regionen te verwijderen in de wedstrijd tegen Dwingeloo, maar moest na een ware veldslag toch met 0-2 het hoofd buigen. Een bewonderenswaardige inzet kon niet verbloemen dat het creëren van kansen een probleem is, en de weinige kansen die zich dan ook voor deden werden niet in doelpunten omgezet.

Het eerste half uur werd er best aardig gevoetbald, zo belande een leuke solo van Hendrik Zijlstra precies in handen van de keeper, terwijl de verre hoek helemaal open lag. Op dat moment had Tjitte Werkman het strijdperk al verlaten, hij verdraaide z'n knie en werd vervangen door Rowin de Wolff. Die had helaas echt zijn dag niet , en werd halverwege de 2e helft op zijn beurt weer vervangen door Reinder Leenstra. In de 21e minuut werd Theunis Sloothaak na een combinatie met Jamie Carabain onderuit gehaald, maar de scheids zag het anders en wuifde het weg. Na een zware overtreding op Johan Potma, kwam de vrije trap van Hendrik via via terecht bij Theunis, hij knalde over. Rudy Postma had het op het middenveld soms zwaar te verduren, moest 2x behandeld worden door verzorger Joep van Deynen. Maar kon op karakter toch verder. Vlak voor rust werd een tekorte terugspeelbal Renado fataal. Brún Bergsma wist tot twee keer toe nog redding te brengen, maar bij de 3e poging was het mis, 0-1.

Na rust streed Renado met de moed der wanhoop voor een aansluittreffer, maar dankzij voortreffelijk keeperswerk van diezelfde Brún bleef het heel lang 0-1. Jens Talsma werd nog vervangen door Arjen de Jong, maar echte 100 % kansen waren er niet. Een hoekschop van Renado, monde uit in een uitbraak van de Drenten, slecht wegwerken van de verdediging zorgde voor een overtal situatie voor de keeper, Brún was nu ook kansloos, 0-2. Jurjen Kramer werd nog als extra spits naar de frontlinie gestuurd, een klutsbal belande via zijn voet nog centimeters naast de paal, maar de 0-2 bleef op het bord.

Volgende week speelt men de derby in en tegen Lemmer, daar mag duidelijk niet opnieuw worden verloren!!    (foto;s: De Zakenman)