VVI algemeenGROOTEGAST - Na negentig minuten voetbal stond in Grootegast een score van 2-3 op het bord. VVI pakte na vier nederlagen op rij weer drie punten, waardoor het voorlopig afscheid neemt van de onderste plekken in de tweede klasse I.

Grootegast is rode lantaarndrager in de competitie, maar ook bij VVI gaat het de laatste weken moeizaam. Vanaf het eerste fluitsignaal waren het de gastheren die een licht overwicht in de wedstrijd hadden. Toch waren het de Idskenhuisters die de voorsprong pakten. Daniël Kleiterp kopte een afgemeten voorzet vanaf rechts raak. Lang konden de oranjehemden echter niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later maakte Grootegast gelijk. Met een stand van 1-1 gingen de beide ploegen de kleedkamer in.

Tien minuten na de rust was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. VVI had echter slechts twee minuten nodig om de stand gelijk te trekken. Daniël Kleiterp kon opnieuw na een voorzet vanaf de rechterkant doeltreffend koppen. Kort later werd een speler van Grootegast met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. De ploeg van trainer André Semplonius kwam zelf in de zeventigste minuut ook met tien man te staan, nadat een doorgebroken speler van Grootegast net buiten de zestien onderuit werd gehaald. Met tien tegen tegen tien kreeg VVI het overwicht. Dat resulteerde in een doelpunt van Wesley Kool. Zijn corner draaide in één keer in het doel. De winst kwam vervolgens niet meer in gevaar.

Als Koning Winter het voetbal gunstig gezind is, dan speelt VVI aankomende zaterdag het uitduel tegen Broekster Boys. Dat elftal staat momenteel tweede. De Idskenhuisters staan zelf achtste met zestien punten uit veertien duels.

(Archieffoto: De Zakenman)