Logo

110218 joure langweer 2 1 37

JOURE - Langweer heeft de derby in de vijfde klasse tegen Joure met 2-1 verloren. De wedstrijd werd, tot frustratie van alles wat Langweer was, op het kunstgrasveld gespeeld doordat de consul het hoofdveld in Joure had afgekeurd. De Langweerders hadden het zichtbaar moeilijk op het Jouster veld.

Het nog steeds gehandicapte en door blessures geteisterde Langweer kwam aanvankelijk goed uit de startblokken. In het eerste kwartier was er een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Het vizier stond bij de spelers uit het watersportdorp echter niet op scherp. Door een overtreding van gelegenheidskeeper Herman Roffel binnen de zestien werd er een terecht penalty toegekend. De strafschop werd benut waardoor de roodhemden, dit keer spelend in het blauw, op achterstand kwamen. Vijf minuten trok Langweer de score alweer gelijk, door Sander Drost die beheerst afrondde.

Het spel in de tweede helft werd een kopie van dat in de eerste 45 minuten. Langweer had duidelijk problemen om de bal op het kunstgras in de ploeg te houden. Het elftal bleef het wel proberen, maar strandde een aantal keren op de Jouster doelman Pier Sikma. Een counter van Joure leidde in de 65ste minuut tot de 2–1. Langweer bleef in de slotfase van de wedstrijd aandringen, maar tot echte kansen kwam het niet.

(Foto's: De Zakenman)