171127 Langweer De SweachLANGWEER - VV Langweer heeft zondagmiddag op het eigen sportcomplex een 2-1 overwinning geboekt op De Sweach uit Beetsterzwaag. Door de winst blijft het team in de subtop van de vijfde klasse B staan.

Het elftal van trainer Joop Braber reeg in de eerste helft de kansen aan elkaar. Ook al kwam De Sweach er een aantal keren gevaarlijk uit, de beste mogelijkheden om op een voorsprong te komen, konden voor de roodhemden uit het watersportdorp worden genoteerd. Ondanks dat de aanvallers zo nu en dan oog in oog met de keeper van de tegenstander stonden, bleef de brilstand in de eerste helft op het scorebord staan.

VV Langweer ging in de tweede helft door met het creƫren van kansen. De thuisploeg werd enigszins in het zadel geholpen door de keeper van De Sweach. Een voorzet Folkwin Elsinga werd in de vijftigste minuut door de goalie in de voeten van Edwin Drost gestompt. Die liet zich dit buitenkansje niet ontnemen, waardoor Langweer op een 1-0 voorsprong kwam. Na een afgekeurd doelpunt was het opnieuw Drost, die in de 69ste minuut het vijandelijke doel wist te vinden. Hij rondde een uitstekende pass van Jan Bauke Faber af. Vlak daarna resulteerde een offensief van De Sweach in een tegendoelpunt. Langweer wist daarna de doelmond schoon te houden, waardoor de vierde winst van het seizoen een feit werd.

Aankomende zondag speelt Langweer, op dit moment vijfde, een uitwedstrijd tegen Deinum. Die ploeg staat zesde en heeft hetzelfde aantal punten verzameld, met twee wedstrijden meer gespeeld.