udiros renado 2 2 18NIEUWEHORNE – Renado en Udiros hebben zondagmiddag op het mooie, maar deze middag uiterst kille, sportpark in Nieuwehorne de punten eerlijk verdeeld. Na 90 minuten stond er 2–2 op het scorebord en gezien het spelbeeld konden beide ploegen daar vrede mee hebben.

Door de vele blessures is het zoeken naar de juiste balans in het elftal van de Sint Nyksters. Dat was ook de reden dat deze middag het team op een aantal plaatsen werd aangepast. Door de beenbreuk van Hans Semplonius vorige week in de wedstrijd tegen Jubbega stonden Thom Talsma en Helder Correia Oliveira in de basis.

Renado begon slordig. Al na vijf minuten werd slecht verdedigen afgestraft en kwam Udiros gemakkelijk op 1–0. Na 20 minuten werd het zelfs 2–0 toen iedereen bleef staan na vermeend buitenspel. Geert Anne Roorda bleef kalm en scoorde koelbloedig. Renado kreeg een aantal kansen om de aansluittreffer te maken, maar net als in voorgaande wedstijden lukte het de Sint Nyksters niet om het vizier scherp te krijgen.

In de tweede helft was een verbeten Renado te zien, dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Renado zocht steeds meer de aanval en creëerde ook nu een aantal prachtige kansen. Zo speelde Theunis Sloothaak de bal keurig de bal op Arjen Postma, die vervolgens de bal overzag gaan nadat de Udiros-keeper nog net de bal aantikte. In de 70ste minuut kwamen Rick van Veen en Frits de Jong in het team. Theunis Sloothaak zorgde voor de aansluiting door beheerst de keeper te omspelen en vervolgens de bal in het doel te schieten. Dat de personele problemen groot zijn, is duidelijk. Verdediger Menno Zonderland moest in de 80ste minuut aantreden voor de moegestreden Jaimy Carabain. Renado trok vol op de aanval en de verdedigers Jens Talsma en Tjitte Werkman waren veelvuldig in de zestien meter van Udiros te vinden. Een prachtige pass van Frits de Jong in de slotminuut zorgde dat Rowin de Wolff vanaf de zijkant de verdiende gelijkmaker kon scoren.

Komende week staat een tweetal wedstrijden voor de Sint Nyksters op het programma. Woensdagavond moet Renado voor de beker naar de zaterdag derdeklasser Hoogeveen. Zondag is dan de uiterst belangrijke wedstrijd tegen Mildam. Met winst neemt Renado afstand op de onderste drie van de ranglijst: Mildam, Lemmer en Wijster. Voordat aan de winterstop kan worden begonnen, zijn er naast Mildam ook nog wedstrijden uit tegen Oldemarkt en - daarmee wordt het eerste deel van de competitie afgesloten - thuis tegen Trinitas.