070517 renado aengwirdum 4 0 136SINT NICOLAASGA – Op het eigen sportpark in Sint Nyk is Renado kampioen geworden van de vierde klasse A. Met nog één duel te gaan zijn de Sint Nykster niet meer in te halen  door Akkrum. Renado won zelf het duel tegen Aengwirdum met 4 – 0 terwijl Akkrum niet verder kwam dan een 0–0  tegen Read Swart.

Renado is in het duel tegen Aengwirden geen moment in  de problemen geweest.  De wedstrijd speelde zich vooral op de helft van Aengwirden af. In het begin van de wedstrijd was het allemaal wat slordig en de lange ballen van de thuisclub waren niet echt gevaarlijk. Na bijna dertig minuten kwam Giedo de Weerd los van zijn tegenstander en uit zijn voorzet was het Daan Laros, die koppend de score opende voor de Sint Nyksters.

In de tweede helft nam de druk op het doel van Aengwirden als maar toe en langzamerhand werd de verdediging zoek gespeeld. In de drieënzestigste minuut was het weer een goede voorzet van Giedo de Weerd, die Theunis Sloothaak bereikte. Hij passeerde beheerst de keeper in de benedenhoek . Er kwamen steeds meer berichten door dat Akkrum, maar niet tot scoren kwam in hun duel tegen Read Swart. Deze berichten bereikten ook de spelers van Renado, die er nog een schepje bovenop deden. Giedo de Weerd zorgde voor het derde doelpunt van de Sint Nyksters. Hij slalomde door de defensie en reageerde attent toen hij zag dat zijn inzet van de paal opnieuw het veld in sprong. In tweede instantie was het raak. Tjitte Werkman maakt er nog verdiend 4-0 van toen hij in de zestien de bal oppikte en de Aengwirden keeper geen enkele kans gaf.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Modderman kwam al snel het bericht dat Akkrum tegen Read Swart op 0-0 was geëindigd, zodat de handen van spelers en het massaal opgekomen publiek in de lucht konden.

Komende zondag moet de ploeg van het trainersduo Arjen Postma en Jan de Wolff nog naar Dronrijp voor het allerlaatste wedstrijd van dit seizoen.

Zaterdag heeft  Zeerobben uit Harlingen, de ploeg  die getraind wordt Arjen Postma, nog één puntje nodig voor hun kampioenschap in de zaterdag tweede klasse. Als dat allemaal lukt heeft Arjen Postma met zijn twee clubs een fanatische prestatie geleverd door in dit seizoen met beide ploegen kampioen te worden.