Logo

8K0A6937SINT NICOLAASGA - De verwachte heiligverklaring van Titus Brandsma is een stap dichterbij. Het advies van de kardinalen en bisschoppen zijn positief, maar de paus heeft het laatste woord. Daarmee is het doel van oud-pastoor Henk Nota bijna bereikt.

Henk Nota, voormalig pastoor in Sint Nicolaasga, zet zich al jaren voor de heiligverklaring van Titus Brandsma in. De pastoor gaf in 2003 het boek uit ‘Een beschrijving van leven en werk van de r.k. geestelijke Titus Brandsma (1881-1942)’. Ook maakte hij een inventarisatie van het familiearchief van Brandsma. Hierin zijn brieven, ansichtkaarten, boeken, foto’s en gedichten gebundeld.

Titus Brandsma is in 1985 door Paus Johannes Paulus II al zalig verklaard voor onder andere zijn verzet tegen het nazisme in de Tweede Wereldoorlog en zijn martelaarschap. Titus Brandsma kwam in 1942 om het leven in concentratiekamp Dachau. 'De Nederlandse Provincie van de Karmelieten is dankbaar voor de positieve resultaten die tot nog toe zijn bereikt', meldt Karmel Nederland in een persbericht, 'Ze hoopt dat de aankondiging van de heiligverklaring van Titus Brandsma spoedig zal plaatsvinden en dat het leven en de spiritualiteit van Titus velen zal inspireren.'

Lees ook: Pastoor Nota neemt afscheid

(Foto: archief De Zakenman)

(c) 2014 - 2023 DeSintNykster.nl