Logo

zonnepark 2019SINT NICOLAASGA – Ondernemersverenging en Plaatselijk Belang Sint Nyk onderzoeken samen of een zonneweide aan de Tsjûkemarwei in Sint Nicolaasga mogelijk is. Voor de expertise werken zij samen met Energiewerkplaats Fryslân en Solarfields.

Zonneparkontwikkelaar Solarfields uit Groningen heeft een vergunning aangevraagd. Het bedrijf wil op het perceel van een agrarisch ondernemer Per Anton de Vries een zonneweide van 9 megawatt bouwen. Het park zou zoveel mogelijk van het zicht vanaf de Tsjûkemarwei worden onttrokken.

Gemeente De Fryske Marren en provincie Fryslân vinden dat voor het park maatschappelijk draagvlak nodig is. Zij hebben aangegeven dat het dorp financieel voordeel uit de plannen moet kunnen halen. Dit zou kunnen door de directe omgeving korting op de stroomrekening te geven of met een financiële bijdrage aan de gemeenschap. De werkgroep gaat deze mogelijkheden nader onderzoeken.

De werkgroep informeert de inwoners de komende tijd via De Zakenman. Daarnaast kunt u contact met de werkgroep houden door uw vragen en adviezen te mailen naar .

(Foto: De Zakenman)

(c) 2014 - 2018 DeSintNykster.nl