Logo

0891120 maeykehiemSINT NICOLAASGA - Het Sint Nykster CDA raadslid Theo Nota heeft naar aanleiding van de berichten op de SintNykster.nl vandaag een aantal vragen aan het college van de gemeente de Fryske Marren gesteld over de parkeeroverlast rondom Maeykehiem.

Het tehuis heeft de laatste tijd veel overlast van parkerende wandelaars die de auto op de toegangsweg en het terrein zetten. Hierdoor ontstaan gevaarlijk situaties. Afgelopen zondag was het zo druk richting de Vegilinbossen, dat medewerkers ernstige hinder ondervonden om bij de instelling te komen. Gelukkig hoefden er geen hulpdiensten zoals ambulance of brandweer te komen, want ook voor hun was er geen doorkomen aan.

Voor de bewoners van Maeykehiem is de toestroom van de bezoekers verwarrend, Zij hebben vaak al moeite met de anderhalve meter-afstandsregel. 

Het CDA wil van het college weten of zij van de problemen op de hoogte zijn en of het college van plan is om preventieve maatregelen te nemen om voortaan deze gevaarlijke situaties te voorkomen.

Lees ook:  Wandelaars blokkeren toegang Maeykehiem 

 

(c) 2014 - 2018 DeSintNykster.nl