Logo

2021 Vegelinbos 2SINT NICOLAASGA - Maeykehiem maakt zich grote zorgen over de grote toeloop van wandelaars in de Vegilinbossen. Het gaat de zorginstelling met name over parkerende auto’s van bezoekers op de toegangsweg naar het tehuis.

Afgelopen zondag was er geen doorkomen aan. De toegangsweg was zodanig geblokkeerd met auto’s dat er geen ruimte was voor eventuele hulpdiensten. Ook eigen personeel kon niet op het terrein komen. Het bos heeft een aantrekkingskracht op mensen uit de wijde omgeving. Met name het kabouterpad rondom de Amazonasvijver is bij ouders met kinderen populair.

De bewoners van Maeykehiem vinden het lastig om de 1,5-metermaatregel te volgen, of begrijpen die maatregel niet. De begeleiders konden geen kant op, meldt Maeykehiem. Een oplossing ligt volgens de instelling op loopafstand. Er is voldoende ruimte op het parkeerterrein voor de Doniahal. 

Automobilisten parkeren ook bij de ingang van het bos op de kruispunt Huisterheide. De vele auto's in de berm geven de nodige overlast en zorgen voor onveilige situaties.

Maeykehiem meldt dat zij iedereen een boswandeling gunnen, maar vragen de wandelaars de auto ergens anders te parkeren zodat er een vrije toegang blijft voor nooddiensten, bewoners en werknemers.   

(Foto's: De Zakenman)

2021 Vegelinbos 12021 Vegelinbos 32021 Vegelinbos 4

(c) 2014 - 2018 DeSintNykster.nl