Logo

WhatsApp Image 2020 04 27 at 22.17.01KRALENDIJK - Bonaire heeft het hart van Renske Jellesma (23) uit Sint Nicolaasga gestolen. Zij zit de coronacrisis op het eiland uit. Sinds november vorig jaar is kapster in Caribisch Nederland. Eigenlijk zou ze half mei terugvliegen. Voordat de crisis uitbrak, besloot Jellesma om langer te blijven. Nu heeft ze geen andere keuze dan te blijven.

Voordat Renske Jellesma op Bonaire aan de slag ging, was ze nog nooit op het eiland geweest. Sterker nog: ze had amper de grenzen van Europa aangeraakt. Toch leek het reizen haar fantastisch. ,,It sit yn’e famylje. Myn suster wennet yn Hongarije, myn neef yn Boston (Amearika), in neef yn Australië en myn omke en tante yn Nei-Seelân. Ik woe ek mear fan’e wrald sjen.”

Dat de coronacrisis over de hele wereld is, vindt ze raar om te beseffen. Sint Nyk en Bonaire zijn hetzelfde. ,,Elk lân hat it, mar allegear op in eigen manier en mei oare maatregels.” Het contact met het thuisfront is voor haar nu heel belangrijk. Jellesma is daarom blij met mogelijkheden zoals videobellen. ,,Dat ik even mei myn mem kletse kin of de bern fan myn suster sjen kin, makket har foar my toch dat ze tichterby binne. Ik bin hiel bliid dat wy in dizze tiid libje. It digitale sosjale libben is in grut foardiel.” Renske is van plan om in september voor twee weken vakantie naar Sint Nyk te komen. Of dat gaat lukken is nog de vraag. ,,Ik wit net wannear oft de earste fleantugen hjir wer komme of wannear dat in boat komt. Ik bin benijd hoe lang ik hjir noch sit.”

Lees het hele verhaal in De Zakenman van 2 mei. 

(Foto: Renske Jellesma)

(c) 2014 - 2023 DeSintNykster.nl