Sfeervol, gevarieerd en onderhoudend. De theatervoorstelling ‘Alice in Bangweer’ trok in totaal 750 liefhebbers en was daarmee vijfmaal uitverkocht. De bezoekers startten in de kerk en wandelden vervolgens in groepen achter drie verschillende Alices aan. Aan het eind van de voorstelling werd met hulp van het publiek een leger van 150 man geformeerd – inclusief honkbalknuppels en fakkels – om de boze Red Queen te verjagen.
De zeventien spelers van muziektheater Langweer zetten het sprookje van schrijver en regisseur Romke Gabe Draaijer prima neer. Centraal thema was de tijd. Speciaal voor deze gelegenheid was het uurwerk van de Langweerder kerktoren op vijf voor twaalf gezet. Het huwelijk tussen de hoofdpersonages Hendrik van Eysinga en Alice Osinga ging uiteindelijk niet door.
De locaties in het dorp waren fraai aangekleed. Het uurwerkatelier aan de dorpshaven, een omgebouwde garagebox, waarin een vrouw met lampenkap uit talloze boeken de toekomst voorspelde en het tot feestcafé omgebouwde Het Wapen van Langweer, dat speciaal voor de voorstelling vier Leffes Blond had aangeschaft maar de flesjes bier pas na de voorstelling in de verkoop deed.
Het spektakel Alice in Bangweer was het nieuwste spektakel dat het in 2008 opgerichte Muziektheater Langweer opvoerde. De eerste voorstelling was in de sporthal. De openluchtvoorstelling ’Oan de Mar’ was een van de toppers.
Foto's: Noordoost.nl