Logo

160915 Marsstraat statushouders paardenSINT NICOLAASGA - Wonen Zuidwest Friesland wil zes sociale huurwoningen in Sint Nicolaasga realiseren. De locatie is in principe nog niet bekend, toch is volgens directeur-bestuurder Jan Huisman de Marsstraat nadrukkelijk in beeld. 

Op deze plek waren in eerste instantie de semipermanente woonunits geprojecteerd, waarin de gemeente De Fryske Marren statushouders wilde plaatsen. ,,Nu die plannen niet doorgaan is de Marsstraat is een plek, die wij als mogelijke locatie voor de huurwoningen zien. Dit is echter zeer prematuur. Alle procedures moeten nog worden doorlopen. Zo moet er nog een locatie-onderzoek en overleg met de buurt en het dorp plaatsvinden. Ook het college en de gemeenteraad van De Fryske Marren moeten er nog wat vinden", aldus Huisman.

De woningcorporatie wil in De Fryske Marren graag twintig nieuwe woningen realiseren. ,,We richten ons dan vooral op levensloopbestendige woningen, zodat er in de hele sociale huurmarkt meer mutaties plaatsvinden. We hebben de opgave om één op de vijf huurhuizen voor statushouders beschikbaar te stellen. Door nieuwe woningen te bouwen komt de carrousel in beweging en kunnen we zelf wat meer sturing geven."

Het doel van Wonen Zuidwest Friesland was om vier nieuwe huurwoningen in Scharsterbrug, vier in Balk en zes in Sint Nicolaasga te realiseren. De eerste twee opties gaan voorlopig in de ijskast. ,,Voor Scharsterbrug en Balk geldt dat het nog lastiger is om de plannen daar te realiseren. Daarom richten wij onze pijlen eerst op Sint Nyk. Dit is overigens een proces voor de komende jaren voor we dit rondmaken. Je weet immers ook niet hoe het gaat lopen met eventuele bezwaren."

Lees ook: Definitief streep door 'asielhuizen'

(Archieffoto: De Zakenman)

(c) 2014 - 2023 DeSintNykster.nl