Logo

WSV Sint Nyk jaarvergadering 2 1000De gerenoveerde speeltoestellen van de opgeheven openbare basisschool De Beuk in Sint Nyk krijgen zaterdag 15 april 2023 een nieuwe plek op het haventerrein. Vrijwilliger Fimme Kuipers van Watersportvereniging Sint Nicolaasga nam de restauratie voor zijn rekening.

Het gaat om twee klimtoestellen van het speelplein van De Beuk. Hetzelfde geldt voor treintje met wagon, die overcompleet waren bij tennisvereniging De Greensetters.Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de watersportvereniging afgelopen zaterdag kwam het onderwerp ter sprake.

De speeltoestellen krijgen tijdens de jaarlijkse Himmeldei van de watersportvereniging hun nieuwe plek. Ze komen op het nieuw aan te leggen speelterrein. De materiaalkosten voor de restauratie zijn onder andere betaald van de gift van buurtvereniging De Westend voor het vijftigjarig jubileum van de watersportvereniging. De tennisvereniging schafte het treintje met wagon destijds aan met financiƫle steun van onder andere het Siep Jellesma Fonds.

Foto: Menno Dijkstra

(c) 2014 - 2023 DeSintNykster.nl