Menu

zoeken

180406_Nesko_studentenorkest_Sint_Nyk.jpgHet Nederlands Studenten Kamerorkest Nesko speelt op zaterdag 15 april 2023 in Sint Nicolaasga. De opbrengst van het benefietconcert is bestemd voor hulp aan vrouwen en meisjes in Oekraïne. De klassieke kamermuziek is de basis voor een gevarieerd programma onder leiding van dirigent Sander Teepen.

De opbrengst van het concert gaat naar het project Women in Warzones in de grensregio van Oekraïne en het straatarme Moldavië, vertelt Jolly van Hijum uit Woudsend. Zij is lid van de afdeling Zuidwest-Friesland van de Internationale Soroptimisten en organiseert het concert in de Heilige Nicolaaskerk in Sint Nyk. De zusterclub in Chisinau heeft een kleinschalig project, waarin tien Oekraïense kinderen en hun moeders samen met tien Moldavische kinderen en hun moeders worden opgevangen. Ze worden geholpen met  de verwerking van alles wat ze hebben meegemaakt en nog steeds meemaken. ,,Het is een kwestie van overleven en leven in de huidige complexe situatie.''

De circa 45 studenten spelen muziek op hoog niveau. Zij zetten hun studie twee weken opzij om een speciaal programma in te studeren. Naast het vioolconcert van Dvořák met Niek Baar als solist zal de zevende symfonie van Beethoven klinken en verder de opdrachtcompositie Lamentum van Karmit Fadael. De jonge Nederlands-Israëlische componist Fadael heeft een persoonlijke band met Friesland: zij ging in Sneek op school.

Kaarten zijn verkrijgbaar vóór aanvang bij de kerk en tevens te reserveren via rek. nr. NL70ABNA0972483179 t.n.v. Soroptimist Int.Cl.Frl.ZWH ZW Friesland o.v.v. Nesko of via Nesko.nl.

Foto: De Zakenman



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!