Logo

2020 Sint Nyk van boven PKNkerkProtestantse gemeente Op ‘e Noed en kerk Langweer zijn deze maand Tsjerke fan ‘e Moanne bij Omrop Fryslân. Komende zondag is de eerste dienst vanuit de kerk in Idskenhuizen te zien.

Op 5 februari en 19 februari is ds. Aart Veldhuizen uit Langweer de voorganger, op 12 februari en 26 februari is dat ds. Gerda Keijzer. Elke dienst heeft ook muzikale begeleiding van verschillende muzikale gemeenteleden. De uitzending is vanaf 10.00 uur te zien op de televisie en op een later moment terug te kijken via de website van Omrop Fryslân.

Iedereen is welkom om de dienst in Idskenhuizen bij te wonen. Echter moeten de kerkgangers met de opnames rekening houden. Zo dient iedereen om 9.50 op zijn of haar plek te zitten, begint de dienst exact om 10 uur, dient iedereen na de zegen weer te gaan zitten en is de collecte bij de uitgang. Iedere bezoeker die in de kerk is, loopt kans om op televisie te komen.

Omrop Fryslân heeft meteen na de uitbraak van de corona-pandemie in maart 2020 het initiatief genomen tot het uitzenden van kerkdiensten op zondagochtend. In 2020 zijn de diensten eerst verzorgd vanuit de Martinikerk in Franeker. Vanaf januari 2021 zijn de diensten vanuit verschillende plaatsen in Fryslân uitgezonden als Tsjerke fan ‘e Moanne.

(Foto: archief De Zakenman)

(c) 2014 - 2023 DeSintNykster.nl