Logo

Langweer promo ARrouteLANGWEER – De geschiedenis van Langweer is in de MeAR Fryslân app tot leven gebracht. Met Augmented Reality (AR) wordt op acht verschillende locaties de het verleden in het heden getoond.

Zo vertelt de oud-voorzitter van SC Heerenveen Riemer van der Velde over de geschiedenis van de locatie waar hij nu woont, horen we een molenaar die vertelt over zijn leven in 1873, brengen we Hotel de Wielen in zijn gloriejaren weer terug tot leven en vertelt een gevangene over zijn tijd in het ‘hondegat’ van het Regtshuys in Langweer. Op de pier van Langweer zie je hoe vroeger gebruik werd gemaakt van de Langweerderwielen door boeren of voor zeilwedstrijden, waaronder het Skûtsjesilen.

De historische wandeling in Langweer duurt ongeveer 45 tot 60 minuten en is in totaal 3 kilometer lang. De routes zijn met medewerking van de inwoners gemaakt. Ook Sneek, Oudega (SWF), Dokkum, Joure hebben dergelijke historische wandelingen.

De app is meertalig. Alle personages die Fries spreken zijn ook opgenomen in het Nederlands. Op dit moment wordt nog gewerkt aan de nasynchronisatie in het Duits en Engels. Ook alle teksten in de app zijn of worden viertalig: Fries, Nederlands, Engels en Duits.

(Foto: Visist Langweer)

 

Langweer promo ARroute1

(c) 2014 - 2018 DeSintNykster.nl