Logo

21012021 Kapart 18SINT NICOLAASGA – Het bericht dat de kappers op 3 maart weer open mogen, is niemand ontgaan. Klanten hebben massaal een afspraak gemaakt om de schaar in de coronacoupe te zetten.

Een gekkenhuis noemt Janneke Kuperus van Kapart in Sint Nicolaasga deze dagen. ,,Het lijkt wel of ik een kantoorbaan heb”, lacht de kapster, ,,Ik zit van negen tot half zes bijna non-stop te bellen. Heel maart is al bijna volgeboekt.”

Voor Kuperus voelt deze periode als een heropening; de kapsalon is nog dicht en de verwachtingen zijn hooggespannen. Het kappersteam van Kuperus kan op honderden klanten rekenen. De drie kappers knippen 32 klanten per dag. De stagiaire zorgt voor extra ondersteuning. ,,Het is hartstikke mooi dat wij weer open mogen. Ik ben er heel blij mee.” De kapsalon heeft dit keer één avondopening. De laatste klant is om 20.30 uur klaar. ,,We moeten allemaal wel weer op tijd thuis zijn vanwege de avondklok.”

Kuperus heeft zich wel voorgenomen om het rustiger aan te doen dan bij de vorige lockdown. De avond voor de sluiting op 14 december zijn de kapsters tot 23:30 doorgegaan om toch nog een aantal klanten te kunnen helpen. ,,Toen werkten we allemaal het dubbele van onze normale werkuren, dit vergt wel wat van je. Nu werken we ook extra uren voor onze klanten, maar we doen het niet meer zo gek. We moeten ook een beetje om ons zelf denken.”

(Foto: De Zakenman)

(c) 2014 - 2018 DeSintNykster.nl