Logo

07033008 dichte mistSINT NICOLAASGA – Trijn van der Meulen, bestuurder van Maeykehiem in Sint Nicolaasga, is trots op het personeel. Op de sociale media uit ze haar lofzang over de gang van zaken tijdens de jaarwisseling.

De dikke mist maakte dat de planning voor de nacht ingewikkeld werd. Bij Maeykehiem zijn er altijd mensen die zorg nodig hebben, 24 uur per dag. De medewerkers van de nachtdienst collega’s kwamen. De medewerker uit de buurt van Heerenveen is extra vroeg gaan rijden. Anderen zijn op Maeykehiem of bij collega’s uit de buurt blijven slapen. Er zijn diensten geruild. Alle cliënten hebben daardoor de zorg gekregen die ze nodig hadden. Alle medewerkers zijn zonder ongelukken de nacht door gekomen.

‘Wat een bijzonder en gedenkwaardig begin van 2020’, schrijft ze, ‘Bedankt collega’s dat jullie dit met elkaar zo opgelost hebben. Jullie vinden dat (meestal) ook nog ‘gewoon’. Ik vind het bijzonder en bewonderenswaardig! Al die collega’s die pas later op de dag hun geliefden ‘gelukkig nieuwjaar’ kunnen wensen: ik wens jullie een heel gelukkig nieuwjaar!’

(Archieffoto: Noordoost.nl)

(c) 2014 - 2023 DeSintNykster.nl