Logo

121116 sinterklaas Langweer 14De Goedheiligman zet na een lange reis vanuit Spanje op zaterdag 18 november voet aan wal in Dokkum, voor de landelijke intocht. Ook onze omgeving laat Sinterklaas absoluut niet links liggen. Al is zijn programma stampvol.

De meeste intochten zullen namelijk op zaterdag 18 november, aansluitend op het landelijke ontvangst, zijn. Het dorpsplein in Ouwsterhaule is een van de eerste plekken, die Sinterklaas aan doet. Om 14.00 uur wordt hij daar verwacht. Traditioneel zal dit weer onder de klanken van de bekende liederen plaatsvinden.

Op dezelfde dag komt de Sint met zijn gezelschap ook aan in Sint Nicolaasga. Rond twee uur komt hij bij Doniahiem aan. De weg wordt vervolgd naar de Doniahal. Die om 14.30 uur wordt geopend. Daar wordt een vrolijk programma samengesteld voor de kinderen opgevoerd.

De stoomboot zal rond 15.15 uur in oude haven van Langweer aanmeren. De stoet gaat dan door het centrum naar de Sporthal van Langweer. Sinterklaas en zijn pieten zullen daar voor de kinderen een toneelstuk opvoeren.

In Scharsterbrug blijft het weerzien met de goedheiligman beperkt tot het bezoek aan basisschool De BrĂªge op 5 december. Van Idskenhuizen en Tjerkgaast is ook bij navraag niet bekend of er een speciale intocht voor de dorpen is.

(Archieffoto: De Zakenman)

(c) 2014 - 2023 DeSintNykster.nl