Menu

zoeken

 

survival 2019 deel 1 610De twaalfde editie van de brandweersurvival in Sint NIcolaasga werd door de meeste deelnemers als pittigervaren. De eerste deelnemers kregen vrijdagavond om half zes het startsein. Twee uur later vertrok het 64ste teamvanuit het Zalencentrum. Het team Busbikkels startte als 34ste en arriveerde als eerste om zeven minuten voor drie.  Deploeg 'Net te Hurd' finishte zaterdagmorgen om vier minuten over zevenals laatste.

De Sint Nykster brandweer had dit jaar een nieuwe route uitgezet in de vorm van een klavertje vier, waarbij de vijver in de buurt it Sein de centrale post was.Gedurendede avond en nacht liepen de deelnemers door het bos en Sint Nicolaasga zelf. Bij It Sein was het gedurende de avond een komen en gaan van teams. Langs de vijver stond steeds een groot aantal supporters. Ook bij de NH-kerk op de Omloop juichte een groot aantal toeschouwers de deelnemers enthousiast aan. De hindernis, die door de broers Van Deynen was gebouwd, bestond uit een grote toren, waarop de ploegen al abseilend een letter moesten zien te vinden. Ploeggenoten moesten de abseiller met behulp van een touw in de juiste positie brengen.

De hindernis achter Hotel De Oorsprong op de Monsterleane was wel de zwaarste van de avond. Eerst kruipend door een buis, dan hangend aan een ladder om vervolgens via autobanden aan een touw naar de overkant zien te komen. De ploeggenoot met de langste armen mocht dan nog in een ton met ijskoud water golfballetjes pakken.

Bij het piksjittersplak in het bos werd het aloude spel gespeeld en daar konden de nodige bonuspunten worden verdiend.Waarom het op de lijst staande tien meter lang touw moest worden meegenomen, werd duidelijk bij de tennisbaan. Een vrachtauto moest al trekkend en duwend worden verplaatst.

Vanaf It Sein moesten de deelnemers nog een kanoroute varen. Met discolampen en de nodige sproeiers was de nodige creativiteitin deze hindernis gelegd.

Er waren verder nog hindernissen bij de Amazonasvijver, de ”lytse” vijver en bij Ruurd Jellesma op de Heide.survival 2019 deel 1 730

Het werd voor de deelnemers een lange nacht. Om half drie zaten nog maar zes van de 64 teams in het laatste traject.

Opvallend veel jonge deelnemers die dit jaar zich hadden ingeschreven ter vervanging van de oude rotten in de elf voorgaande edities.

Onderweg waren veel betrokken gezichten te zien, maar bij de binnenkomst in het Zalencentrum veranderde ze in veelal blijde gezichten  “We hebben het dit keer maar weer geflikt,op naar 2021", klonk het enthousiast.

Zaterdagavond 30 november is in het Zalencentrum de prijsuitreiking. Hier krijgt iedereen de uitslag waarbij de ploegen ook uitleg krijgen over de juiste route.

(Foto's: De Zakenman)

Bekijk alle foto'sHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!