Menu

zoeken

 

survival voorbereidingen 2019 6De organisatie van de brandweersurvival heeft woensdagde algemene informatie bekend gemaakt voor de 12e editie van de Sint Nykster brandweer survival.

Werd een aantal edities geleden de telefoon nog verboden, met de editie van 2019 is de mobiele telefoon een belangrijk informatiebron om de survival te kunnen volbrengen. Zo moeten de telefoon zijn voorzien van internet, GPS en voldoende accucapaciteit voor de hele avond en nacht. Een ander telefoon moet voorzien zijn van internet en YouTube. Ookmoeten de deelnemers video opnames kunnen maken. Google Maps is onmisbaar tijdens de survival. 

Net als voorgaande edities moet in de ploeg weer een kompas en gradenboog worden meegenomen. Ook opvallend is de passer met een minimale straat van 20 cm, stofkapje FFP3 en een stuk touw van minimaal 10 meter.Extra droge kleren kunnen handig zijn zo leren de edities van voorgaande jaren. Om hongerklop te voorkomen adviseert de brandweer om genoeg eten en drinken mee te nemen.

Inmiddels zijn de teams druk aan het werk om de hindernissen op tijd klaar te hebben. Vorige week zijn de meeste teams begonnen met het verzamelen van de benodigde materialen. Volgende week is de opbouw op de diverse locaties.

Het weer kan in de nacht van 22 en 23 november weleens een extra hindernis worden. De afgelopen tijd is veel regen gevallen. Weeronline voorspelt voor de komende dagen nog meer regen. Dat maakt de route extra zwaar. De temperatuur zal beneden de 5 graden komen te liggen. De regenkans staat nu nog op 60 procent. Allemaal ingrediënten om er een echte survival van de maken.

 

.

survival voorbereidingen 2019 2survival voorbereidingen 2019 3survival voorbereidingen 2019 4survival voorbereidingen 2019 5

survival

 

 

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!