Menu

zoeken

 

Inleveractie steek- en vuurwapens

Categorie
Bijeenkomsten
Datum
maandag 11 oktober 2021 00:00 - zondag 17 oktober 2021 00:00

De politie en gemeente De Fryske Marren moedigen jongeren en jongvolwassenen aan om hun steek-, nep- en vuurwapens in te leveren. Dit kan tijdens de Week van de Veiligheid van 11 tot en met 17 oktober.

Steekwapens kunnen tijdens de inleverweek anoniem in de inleverton op het politiebureau in Joure of Lemmer worden achtergelaten. Er wordt geen proces-verbaal opgemaakt. Een vuurwapen wordt thuis opgehaald door politie in burger. Als het vuurwapen niet bij een misdrijf is gebruikt, leidt het bezit niet tot vervolging (sepotmelding).

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid werkt aan een wet die de verkoop van messen aan minderjarigen moet verbieden. Ook is er overleg tussen het ministerie van Justitie en Veiligheid en grote winkelketens over hoe winkeliers in de tussentijd al kunnen tegengaan dat legale messen aan minderjarigen worden verkocht.

Ruim 200 gemeenten doen tussen 11 en 17 oktober 2021 mee aan de inzamelweek waar jongeren (anoniem en straffeloos) steekwapens kunnen inleveren. Sinds 2019 is er een toename van steekincidenten waarbij jongeren zijn betrokken zijn. Met de landelijke inleveractie wil de politie benadrukken dat wapens niet het juiste antwoord zijn op het beslechten van conflicten.

Kijk voor meer informatie op www.dropjeknife.nl.

 
 

Alle datums

  • Van maandag 11 oktober 2021 00:00 tot zondag 17 oktober 2021 00:00


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!