Menu

zoeken

Lezing over Paddenstoelen

Categorie
Lezing
Datum
dinsdag 4 oktober 2022 16:00 - 18:00
Locatie
Dorpshuis De Stjelp Idskenhuizen

Vooral in de herfst schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Maar wat zijn ze eigenlijk? Een plant, een schimmel, een zwam? In de herfst van 2020 stond het Fonteinbos nabij Oudemirdum vol met koraalzwammen en vorig jaar was er geen koraalzwam te bekennen. Hoe komt dat? ‘Paddenstoelen zijn een tikkeltje mysterieus en stuk voor stuk voorzien van een goed verhaal.’

Dat zegt paddenstoelenkenner Gosse Haga uit Heerenveen. Hij verzorgt een lezing voor Vrouwen van Nu Doniawerstal op dinsdagmiddag 4 oktober 14.00 uur in De Stjelp in Idskenhuizen. Eigen bijdrage € 5 (inclusief 2x koffie of thee). 

Geinteresseerd in de wonderlijke wereld van de paddenstoelen in onze omgeving? Kom dan mee met een lid van Vrouwen van Nu. Misschien is het na een kennismaking wel leuk om eens een jaartje lid te worden en te zien wat we allemaal doen. Inlichtingen bij Janke Postma (Tjerkgaast) 0514-531282. Zij kan je ook een jaarprogramma bezorgen als je wilt.

 
 

Alle datums

  • dinsdag 4 oktober 2022 16:00 - 18:00


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!